Elämäsi parhaat asiat eivät ole sinulle vielä tapahtuneet.

Luin äsken Facebookissa mahtavan, ihastuttavan 42. kohdan listan asioista, jonka 90-vuotias henkilö oli kirjoittanut. Kaksi kohtaa erityisesti pistivät silmään: 25. “Valitse aina elämä.” sekä 39. “Elämäsi parhaat asiat eivät ole sinulle vielä tapahtuneet.”

Tämän blogin tarkoituksena on kertoa, että aina on valoa tunnelin päässä, jos sen vain haluaa nähdä. Ellet näe sitä, voi olla että katselet väärään suuntaan tai tunnelissa on iso järkäle valon tiellä, mutta se valo on olemassa!

Olen itse käynyt läpi endometrioosin, jonkinmoisen masennuksen, jota itse kutsuisin enemmän sielun pimeäksi yöksi eli tarpeeksi päästää totutuista, toimimattomista kaavoista irti. Oli pakko uudistua pysyäkseen hengissä. Oli pakko katsoa sielun syvimpään lokeroon asti, mitkä demonit siellä ovat ja puhua, käsitellä, piirtää, maalata ne julki, ulos sieltä mielen sopukoista.

On ollut hetkiä, jolloin on tehnyt mieli luovuttaa. On ollut hetkiä, jolloin kauneinkaan sana ei auta. Jolloin rakkaimman halaus ei paranna lapsuuden tyhjyyttä. On vain ollut mustaa ja vielä mustempaa. Edellä mainitussa listassa kohta 28. “Aika parantaa lähes kaikki haavat. Anna ajan tehdä tehdä työnsä.” pitää paikkansa. Nyt, muutama vuosi kaiken jälkeen, asiat alkavat saada mittasuhteita ja löytää oman paikkansa. Tulee ymmärrys, selkeys, anteeksianto ja jonkinlainen rauha ja seesteisyys sen sotkun ja pimeyden tilalle. Aika todella on parantanut, ainakin osan haavoista.

Yksi suurimmista haavoista on ollut ja osaltaan on edelleen endometrioosi. Tarkoituksena ei ole kirjoittaa tästä endometrioosi blogia, mutta uskon kokemusten vaihtoon ja muiden ihmisten kautta peilaamiseen. God works mysterious ways, välillä se oma hukassa oleva palanen löytyy mitä ihmeellisemmästä paikasta, vaikka sitten toisen blogista.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s